Databases van websites

Als uw website gebruik maakt van aangepaste toepassingen voor het verwerken van gegevens of deze is opgezet om webpagina's dynamisch aan te maken, dat hebt u waarschijnlijk een database nodig voor het opslaan en opvragen van data.

In Plesk kunt u het volgende doen:

Deze bewerkingen zijn beschikbaar vanaf het tabblad Websites & domeinen > Databases.

Databases

De lijsten Actief en Klassiek

Standaard wordt de lijst met databases getoond in de weergave Actieve lijst. Om over te schakelen naar de weergave Klassieke lijst gebruikt u het pictogram naast het zoekveld. Het belangrijkste verschil tussen de twee weergaves is dat u in de Actieve lijst statistieken over de database kunt bekijken en de naam van de website waaraan de database is toegewezen.

Hulpprogramma's voor databasebeheer

Met de hulpprogramma's voor databases die met Plesk worden meegeleverd kunt u tabellen in databases bewerken, gegevens importeren en exporteren en SQL-queries uitvoeren. Deze hulpprogramma's zijn beschikbaar via de link op het tabblad Websites & domeine > Databases. Plesk gebruikt bijvoorbeeld phpMyAdmin voor het beheer van MySQL-databases.

Automatisch aanmaken van databases

Als u een app uit de Toepassingscatalogus installeert worden alle vereiste databases en databasegebruikeraccounts automatisch aangemaakt. U kunt er ook voor kiezen om een handmatig aangemaakt gebruikeraccount toe te wijzen aan een database die door een webapp is gemaakt. Zie voor meer informatie de sectie Webtoepassingen > App-databases.

Toegang tot databases via ODBC

Als u een toepassing wilt instellen met een database die gebruik maakt van een Open Database Connectivity (ODBC)-driver, dat moet u hiervoor eerst de juiste ODBC-datasource aanmaken in het besturingssysteem. In Plesk voor Windows kunt u ODBC-datasources aanmaken voor een aantal ondersteunde ODBC-drivers. Zie voor meer informatie Toegang tot databases via ODBC (Windows).

  

Verder in deze sectie:

Databases aanmaken

Toegang tot databases

Bekijken van Verbindingsgegevens

Databases kopiëren

Reservekopieën van databases maken en terugplaatsen

Databasedumps importeren en exporteren

Accounts van databasegebruikers beheren

Aangepaste toegangsregels instellen

Databases controleren en repareren

Databases herstellen na het terugplaatsen (Windows)

ODBC-toegang tot databases (Windows)

Toegang tot databases met een verbindingsstring