Subdomeinen met een joker toevoegen (Linux)

Gebruik subdomeinen met een joker om bezoekers door te verwijzen vanaf niet-bestaande subdomeinen naar een van uw websites (doorgaans uw hoofdsite). Een typisch gebruik van deze mogelijkheid is:

 • Het verbeteren van de organisatie van de website en het uitvoeren van marketingcampagnes.

  U beschikt bijvoorbeeld niet over het subdomein speciale-vps-aanbieding maar u wilt dat bezoekers doorgestuurd van speciale-vps-aanbieding.voorbeeld.nl naar voorbeeld.nl.

 • Gebruikers helpen uw website te vinden, ook als zij een tikfout maken bij het invoeren van de naam van het subdomein.

  Het komt vaak voor dat de naam van een website verkeerd wordt gespeld wanneer er www voor staat (een bezoeker tikt bijvoorbeeld ww.voorbeeld.nl in).

 • Tenslotte gebruiken sommige webtoepassingen (WordPress) subdomeinen met een joker om dynamisch subdomeinen aan te maken voor gemak en een betere gebruikerservaring.

Opmerking: Het verkeer naar bestaande subdomeinen zal op geen enkele manier worden beïnvloed door het toevoegen van een subdomein met een joker.

Toevoegen van subdomeinen met een joker

U kunt één subdomein met een joker toevoegen voor elke domeinnaam binnen een abonnement. Hiertoe gaat u naar Websites & domeinen en u voegt een nieuw subdomein met de naam “*” toe aan een van uw domeinnamen. Bijvoorbeeld: *.voorbeeld.nl. Als u wilt dat dit subdomein beschikt over een aangepaste set van scripts of websitebestanden, geef dan een aangepaste hoofdmap voor dit subdomein op.

Beperkingen van subdomeinen met een joker

Subdomeinen met een joker gedragen zich als normale subdomeinen, met de volgende uitzonderingen:

 • Alleen voor Linux. Op dit moment worden subdomeinen met een joker alleen ondersteund door Plesk voor Linux.
 • De naam kan niet worden gewijzigd. Het is niet mogelijk om de naam van deze subdomeinen te wijzigen.
 • Geen DNS-zone. Dit type subdomein beschikt niet over een eigen zone-record in de DNS-server van Plesk. In plaats daarvan hebben zij een A-record dat naar het IP-adres van de bijbehorende domeinnaam verwijst.
 • Installatie van APS-toepassingen is niet toegestaan. Gebruikers van Plesk kunnen geen APS-toepassingen installeren binnen subdomeinen met een joker.
 • Geen sites met Presence Builder. Gebruikers van Plesk Panel kunnen geen sites binnen deze subdomeinen bewerken of publiceren.