Bestanden uploaden met bestandbeheer

Bekijk de videolessen

Voor het uploaden van een website vanaf uw computer naar de Plesk-server via Bestandsbeheer volgt u de volgende stappen:

  1. Op uw computer voegt de map met de bestanden van uw website toe aan een archiefbestand (klik er met rechts op en selecteer Versturen naar > Gecomprimeerde (gezipte) map) in het contextmenu.
  2. In Plesk Hostingbeheer, , ga dan naar Bestanden, u klikt op de map httpdocs om deze te openen, u klikt op Bestanden uploaden, selecteert het archiefbestand en klikt op Openen.
  3. Na het uploaden van het bestand klikt u op het selectievakje ernaast en selecteer de optie Bestanden uitpakken.

Als u de pagina's van uw website wilt bewerken, dan kunt u dit ook in Bestandbeheer doen. Hier vindt u een HTML-editor waarmee u HTML-pagina's op een visuele manier kunt bewerken, dus zonder dat u zelf HTML-tags hoeft in te voeren. Om een bestand te bewerken in de HTML-editor plaatst u de muisaanwijzer boven het bestand, u klikt om het contextmenu te openen en u selecteert Bewerken in HTML-editor.

Als u wilt kunt u bestanden ook bewerken in de teksteditor van Bestandsbeheer. Om een bestand te openen in de teksteditor klikt u op om het contextmenu van het bestand te openen en u selecteert Bewerken in teksteditor.

Als u beschikt over bestanden of webpagina's die niet langer toegankelijk moeten zijn vanaf internet, dan kunt u de toegangsrechten van deze bestanden in Bestandbeheer aanpassen. Om de toegangsrechten van een bestand of map aan te passen klikt u op om het contextmenu te openen en u selecteert Rechten wijzigen. Als u wilt weten hoe u de rechten kunt controleren en bewerken, zie dan de sectie Toegangsrechten voor bestanden en mappen instellen.

U leest meer over het uploaden en bewerken van websitebestanden en -folders met Bestandbeheer in de sectie De inhoud van de website.